ستاره مسافر

این وبلاگ داستان پسری است که دوست داشت تاثیر گذار و متفاوت باشه، به همین خاطر تصمیم گرفت ...

ستاره مسافر

این وبلاگ داستان پسری است که دوست داشت تاثیر گذار و متفاوت باشه، به همین خاطر تصمیم گرفت ...

رایتینگ جی آر ای GRE

اولین بخشی که در آزمون جی آر ای GRE با آن روبرو میشید رایتینگه که به دو قسمت Issue و Argument تقسیم میشه (وقت پاسخگویی به هر سوال 30 دقیقه) در قسمت  Issueشما باید در مورد یک موضوع خاص متنی دقیق بنویسید (موضوعات از تافل تخصصی تر هستش) البته نه مثل تافل یا آیلتس، در این جا باید منطقی! تحلیل (آنالیز) کنید (لازم نیست حتما موافق بود یا مخالف) و برای بیان جزئیات و پشتیبانی ایده های منطقیتون از جملات و کلمات مناسب آزمون جی آر ای استفاده کنید (نمونه سوالات). در بخش بعدی به Argument می رسید (نیم ساعت اول تموم شه بهتون اعلام می کنند برید متن بعدی و قانونش هم اینه که نمیشه از وقت سایر بخش ها برای پاسخگویی به این بخش استفاده کرد، البته قانونش اینه!) در این قسمت ابتدا یک متن ظاهرا منطقی را می خوانید سپس باید از این متن به ظاهر منطقی اشکالاتش را بگیرید و بنویسید، معمولا همیشه این اشکالات ثابت هستش که با خواندن چند پاسخ نمونه و نمونه سوالات ارایه شده توسط ETS و سایر کتاب های آموزشی اشکالات دستتون میاد ( مثلا مشخص نشدن جامعه آماری در متن).

http://s5.picofile.com/file/8109535868/gre_writing.png

نمره دهی رایتینگ: احتمالا می دونید که نمره رایتنگ از 0 تا 6 نمره دهی میشه (میانگین هر دو متن) که معمولا هموطنان نمی تونند نمره مناسبی از این قسمت بگیرند و از نرم میانگین شرکت کنندگان خیلی پایین تر می شوند (معمولا همه حداکثر سه می شوند که به معنای بالاتر بودن از نمره 14 درصد شرکت کنندگان است). اما چرا؟ دلایل مختلفی داره، اول این که تقریبا کسی در کشورمون نیست که این مهارت را تدریس کنه (البته خیلی ادعا می کنند که بلدند! اما راست نمی گویند! چون فکر می کنند مانند رایتینگ تافل و آیلتسه ولی این طور نیست) دوم هم این که معمولا دانشجویان ایرانی برای این بخش وقت نمی ذارند (معمولا دانشجویان به جی آر ای یک ماه وقت اختصاص می دهند که از این یک ماه نیم ساعتش به رایتینگ هم نمیرسه) و میگن این قسمت اصلا مهم نیست و اهمیتی نداره در صورتی که به نظرم برای بعضی رشته ها در گرفتن فاند (قبل از رفتن) خیلی تاثیر گذاره و در مجموع یک نمره خوب آدم را متفاوت تر می کنه. اما به نظر من اساسی ترین مشکل در نمره کممون اینه که کسی تحلیل منطقی را با هامون در طول تحصیل و زندگی کار نکرده! توی بعضی کشورا تحلیل منطقی از اهمیت بالایی برخورداره و کلی با دانش آموزان و دانشجویان کار میشه که بتونند منطقی فکر کنند! چون می دونند این مهارت یکی از مهمترین مهارت های زندگی است. در نتیجه اگر شما هم بتونید با مطالعه کتاب ها و مقالات موجود فکر کردن! را یاد بگیرید می تونید انتظار نمره خوب را داشته باشید البته در کوتاه مدت بدست نمیاد ولی اگر موفق بشید این مهارت را در خودتون پرورش بدید خیلی دیدتون به زندگی تغییر می کنه مثلا خیلی از حرف ها، نظر ها و انتقادهایی که به نظر منطقی میاد دیگه براتون از اساس غلط میشه. در نهایت باید به این نکته هم اشاره کنم خیلی از شلوغی ها، اغتشاش ها، دعوا و توهین ها، کدورت ها، عنادها و حتی افسردگی ها! در کشور ما به نظر من ناشی از ضعف در این مهارت (تفکر منطقی) هستش.**

دو مثال ساده برای فهم تفکر منطقی: مربی تیم ملی فوتبال کشورمون در دقیقه هشتاد بازی یکی از بازیکنانش را تعویض می کنه و بعد از پنج دقیقه تیمش موفق می شود گل بزند در نتیجه مربی تعویض موفقیت آمیزی داشته (تعویض طلایی) و باید از تاکتیک های مربی تقدیر کرد. خوب این مطالب در نگاه اول درسته اما ... واقعیتش این طور نیست! شما قبل از تقدیر از مربی باید این سوال ها را از خودتون بپرسید: شاید زدن گل از تاکتیک مربی ما نبوده بلکه شاید تیم مقابل از نظر بدنی در اون دقایق افت کرده، گل به ثمر رسیده حاصل خطای فردی و گروهی تیم مقابل بوده! بازیکن تعویضی شاید از اول بازی می کرد نتیجه بهتری حاصل می شد (حق بازیکن نیمکت نشینی نبوده و یا مثلا قد بلند بوده و میانگین قدی تیم مقابل کوتاه بوده و اگر زودتر بازی می کرد گل های بیشتری می تونست بزنه) پس شاید بشه گفت حتی مربی مقصر هست و در نهایت یک بازی و یک تعویض نمی تونه معیار مناسبی برای یک مربی باشه. مثال دوم: موکولش می کنم به آینده، یا همین جا اضافش می کنم یا در یک پست دیگه می گم چون به نظرم جالبه (بررسی دلایل مهاجرین از نظر منطقی).


* شما در تافل یا آیلتس به عنوان یک یادگیرنده زبان انگلیسی امتحان می دهید ولی در GRE شما به عنوان شخصی که زبان انگلیسی را بلد است آزمون می دهید (رایتینگ جی آر ای آزمون سنجش زبان نیست) پس فقط جملات حفظی شما برای نوشتن رایتینگ کافی نیست.

** این پست ماه ها دست نخورده یک گوشه افتاده بود تا بالاخره تصمیم گرفتم در موردش بنویسم، در ابتدا قرار بود با عنوان تحلیل رایتینگ جی آر ای و این که به چه دلیل نمره هامون اکثرا در این قسمت کم میشه بنویسم (با کلی دلیل و داستان و ارتباطش با زندگی روزمرمون) ولی همین فاصله در نوشتن من را از تب و تابش انداخت (حیف، مثال های خوبی داشتم).

نظرات 1 + ارسال نظر
آلا 1400/06/29 ساعت 12:10

ممنون بابت توضیحاتتون... من چوب نمره پایین رایتینگ توی آزمون آیلتس خوردم...الان شیش ماه زمان میخوام بذارم و روزی بین 4تا6 ساعت رایتینگ کار کنم...امیدوارم روزی منم بتونم با خوشحالی از تجاربم بگم

ممنون از پیامتون. ان شاالله

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد